ZZP’ers kunnen veel besparen op zorgverzekering

Driekwart van de verzekerden in Nederland kan gemiddeld 100 euro besparen op zijn of haar premie. Voor zelfstandigen zonder personeel (ZZP) ligt dat voordeel waarschijnlijk nog veel hoger, omdat men weinig gebruik maakt van een collectief voordeel. Dat blijkt uit voorlopige resultaten van een onderzoek van toezichthouders Autoriteit Consument & Markt en de Nederlandse Zorgautoriteit.

Verschil naturapolis en restitutiepolis

Met een restitutiepolis heeft u meer keuzevrijheid qua zorgverleners dan met een naturapolis. Daarnaast moeten zorgverzekeraars, voor de Basisverzekering, iedereen accepteren zonder voorbehoud. Een andere Basisverzekering afsluiten kan dus echt een financieel voordeel opleveren.

Collectieve zorgverzekering nog voordeliger

Zelfstandigen kunnen door gebruik te maken van een collectieve zorgverzekering besparen op hun premie. Vooral startende zelfstandigen, die voorheen gebruik maakten van een werkgeverscollectief betalen nu de volle premie terwijl er volop mogelijkheden zijn. Het collectief voordeel bedraagt tot 10% op de Basisverzekering en tot 15% op de aanvullende verzekeringen. Dat kan een zelfstandige op jaarbasis al enkele honderden euro’s besparen.

Mocht je als ZZP’er niet van zorgverzekeraar willen wisselen dan kun je als nog flink voordeel behalen door aan te sluiten bij een collectief. Daartoe moeten zij hun zorgverzekeraar melden dat ze zijn aangesloten bij een collectief. Dit kan eenvoudig door het collectiviteitsnummer door te geven.

 

Bron: ZZP Nederland

Artikelen gerelateerd aan…

Ga naar de bovenkant