Kubus Tip: AVG-proof software

Inmiddels zijn we een tweetal maanden verder van het moment dat de AVG van kracht ging. Er was veel commotie en er werden veel mensen erg zenuwachtig terwijl we nu toch wel kunnen stellen dat het weer enigszins “AVG Rustig” is geworden. Iedereen doet weer wat ie voorheen ook deed al dan niet aangepast op de nieuwe gestelde eisen. Bij Kubus nemen we onze rol als adviseur erg serieus en derhalve geven we in deze rubriek een tip om je bedrijf makkelijk in te richten zodat je steeds beter voldoet aan de regels gesteld binnen de AVG.

Hoe?

Een belangrijk punt binnen de AVG is dat je secuur omgaat met gegevens van je klanten en dan wel alle gegevens die geduid zijn als persoonsgegevens. Veel van deze gegevens tref je aan op je factuur. Denk maar eens aan de NAW gegevens van je klant, maar ook in bepaalde branches het BSN nummer en wat niet meer. Om nu te voorkomen dat je deze gegevens al dan niet klakkeloos in een map stop die vervolgens redelijk toegankelijk op een plank in een niet afgesloten ruimte staat, bieden we bij Kubus hele mooie digitale oplossingen die je per direct AVG proof maken op dit onderdeel.

Hoe doen we dat?

Bij Kubus werken we met de meest moderne software en binnen deze software bestaat de mogelijkheid om je digitaal te laten factureren. Wanneer je digitaal factureert hoef je de factuur niet meer uit te printen om deze vervolgens in een map te stoppen. Naast het ecologische voordeel heeft dit dus ook het grote voordeel dat je factuur netjes beschermd is binnen de software door middel van een wachtwoord, ergo niemand kan bij deze gegevens.

Kubus Tip: AVG-proof software
Kubus Tip: AVG-proof software

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

 • Afschrijvingen en investeringen: Hoe optimaal te gebruiken

  Geplaatst op: 12 december 2023

 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm voor je onderneming

  Geplaatst op: 15 november 2023

 • Zakelijke versus persoonlijke uitgave: Wat is het verschil?

  Geplaatst op: 27 oktober 2023

 • Succesvol ondernemen met de Kubus Coöperatie

  Geplaatst op: 9 oktober 2023