De administratie uitbesteden doe je bij Kubus

Administratie niet alleen belangrijk, maar ook verplicht

Bedrijven zijn in Nederland wettelijk verplicht om een administratie bij te houden. Dit is vastgelegd in de Nederlandse wetgeving, met name in de Algemene wet inzake rijksbelastingen en het Burgerlijk Wetboek. Er zijn verschillende redenen waarom bedrijven deze verplichting hebben:

 1. Fiscale verplichting: De Belastingdienst controleert of bedrijven voldoen aan hun fiscale verplichtingen, zoals het betalen van belastingen en het indienen van belastingaangiftes. Een goede administratie is hierbij essentieel.
 2. Bedrijfsvoering: Een goede administratie geeft bedrijven inzicht in hun financiële situatie en helpt bij het nemen van beslissingen. Het geeft bijvoorbeeld inzicht in de kosten en opbrengsten van het bedrijf en maakt het mogelijk om financiële prognoses te maken.
 3. Controle: Een administratie biedt een belangrijk controlemiddel. Het stelt bedrijven in staat om te controleren of zij hun financiële doelstellingen halen en of hun bedrijfsprocessen efficiënt verlopen.
 4. Externe partijen: Een bedrijf heeft vaak te maken met externe partijen, zoals investeerders, banken en de Kamer van Koophandel. Een goede administratie is dan belangrijk om aan te tonen dat het bedrijf financieel gezond is.

Het bijhouden van een goede administratie is dus niet alleen wettelijk verplicht, maar ook belangrijk voor de bedrijfsvoering en om aan externe partijen te kunnen verantwoorden.

De administratie uitbesteden doe je bij Kubus
De administratie uitbesteden doe je bij Kubus

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

 • Succesvol ondernemen met de Kubus Coöperatie

  Geplaatst op: 9 oktober 2023

 • Prinsjesdag 2023: Wat verandert er voor jou in 2024

  Geplaatst op: 21 september 2023

 • Een administratiekantoor als onderneming? Slim!

  Geplaatst op: 19 september 2023

 • Sluit je aan bij Kubus en boost je administratiekantoor

  Geplaatst op: 10 juli 2023