BTW verhoging nog niet zeker

Als het aan ons kabinet ligt gaat per 1 januari 2019 het lage BTW-tarief van 6% omhoog naar 9%. Deze verandering is nog niet definitief, maar er zijn wel een paar zaken waar je als ondernemer nu al rekening mee […]

Gepubliceerd op 20 november 2018

BTW verhoging nog niet zeker

Als het aan ons kabinet ligt gaat per 1 januari 2019 het lage BTW-tarief van 6% omhoog naar 9%. Deze verandering is nog niet definitief, maar er zijn wel een paar zaken waar je als ondernemer nu al rekening mee moet houden. Kubus zet ze voor je op een rij.

U wordt betaald in 2018

U stuurt nu een offerte. U gaat het werk doen in 2018 of 2019. En u wordt betaald in 2018. U zet nu 6% BTW op de offerte, en straks ook op uw factuur.

U wordt betaald in 2019

U stuurt nu een offerte. U gaat het werk doen in 2019. En u wordt betaald in 2019. U zet nu al 9 procent btw op de offerte, en straks ook op uw factuur.

U weet nog niet wanneer u betaalt wordt

U stuurt nu een offerte en u gaat het werk doen in 2019. Maar, u weet nu nog niet wanneer uw klant u gaat betalen? Zet dan 6% BTW op uw offerte en spreek met uw klant af dat u dit zal verhogen naar 9% BTW op uw factuur, als hij u pas gaat betalen in 2019.

Veranderingen

Behalve het percentage wat op uw offerte/factuur moet staan zijn er nog meer zaken waar je rekening mee moet houden.
Is bijvoorbeeld uw kassasysteem voorbereid? En kunt de tarieven zelf aanpassen of moet de leverancier dit voor u doen? Neem hiervoor contact op met uw Kubus adviseur.

Deze BTW verhoging is ook een moment om al uw tarieven eens onder de loep te nemen.

Titel

Ga naar de bovenkant