Een administratiekantoor als onderneming? Slim!

Als deel van de Kubus Coöperatie is het onze missie om ondernemerschap te ondersteunen en te bevorderen. We begrijpen dat ondernemen vele vormen kan aannemen en dat de traditionele opvattingen over bedrijfsactiviteiten aan het veranderen zijn. Een trend die we steeds vaker zien, is dat ondernemers andere wegen gaan bewandelen en zo bijvoorbeeld zelf een administratiekantoor beginnen. Waarom en hoe? Dat lees je in dit artikel.

De nieuwe ondernemer?

Traditioneel wordt een ondernemer vaak geassocieerd met iemand die een product of dienst aanbiedt, zoals een winkel, restaurant, consultancybedrijf of een online winkel. Echter, in een snel veranderende zakelijke omgeving zien we steeds vaker dat ondernemers nieuwe wegen bewandelen. Een van die wegen is het starten van een administratiekantoor.

Het idee om een administratiekantoor te starten kan voor sommigen verrassend zijn, maar het heeft enkele aantrekkelijke voordelen

 1. Vraag en groeipotentieel
  Bedrijven hebben altijd behoefte aan professionele administratieve diensten. Met de groei van startups en kleine ondernemingen is de vraag naar deze diensten nog nooit zo hoog geweest.
 2. Flexibiliteit en onafhankelijkheid
  Als eigenaar van een administratiekantoor heb je de flexibiliteit om je eigen werktijden en klantenkring te bepalen. Dit stelt je in staat om een bedrijf op te bouwen dat past bij jouw levensstijl en doelen.
 3. Financieel belonend
  Administratiekantoren kunnen aanzienlijke inkomsten genereren. Naast basisdiensten zoals boekhouding en belastingen, kun je ook aanvullende diensten aanbieden, zoals advies op het gebied van HR en audits.
 4. Voldoening
  Het helpen van bedrijven om financiële stabiliteit te bereiken, kan een diepgaand gevoel van voldoening geven. Je speelt een cruciale rol in het succes van je klanten.

Administratieve taken uitbesteden

Als ondernemer hoef je niet persoonlijk betrokken te zijn bij elk detail van de administratie, in plaats daarvan kun je gespecialiseerde medewerkers inhuren om het administratieve werk uit te voeren, terwijl jij je richt op het aansturen van het bedrijf en het uitbreiden van je klantenbestand.

Dit betekent dat je als ondernemer de regie hebt. Jij bepaalt de koers, stelt de strategie op en verzorgt de klantrelaties. De werknemers, die opgeleid en bedreven zijn in financiële zaken, voeren de dagelijkse administratieve taken uit. Dit model biedt niet alleen meer efficiëntie, maar stelt je ook in staat om je te concentreren op de groei en het succes van je administratiekantoor.

Ondersteuning bij de Kubus Coöperatie

Bij Kubus begrijpen we het belang van het evenwicht tussen ondernemen en administratie. Daarom bieden we ondersteuning en resources om je te helpen bij het vinden van de juiste medewerkers en bij het ontwikkelen van efficiënte werkprocessen. Als onderdeel van ons netwerk kun je profiteren van de collectieve kennis en ervaring van onze leden, wat je helpt om je administratiekantoor naar nieuwe hoogten te stuwen.

Een administratiekantoor starten?
Ben je nieuwsgierig naar de mogelijkheden of wil je meer informatie over wat Kubus voor je kan betekenen? Kijk dan eens op onze pagina Franchisenemer Worden? of neem contact met ons op via info@kubus.nl of bel met 088 – 204 1900.

Een administratiekantoor als onderneming? Slim!
Een administratiekantoor als onderneming? Slim!

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

 • Afschrijvingen en investeringen: Hoe optimaal te gebruiken

  Geplaatst op: 12 december 2023

 • Het kiezen van de juiste rechtsvorm voor je onderneming

  Geplaatst op: 15 november 2023

 • Zakelijke versus persoonlijke uitgave: Wat is het verschil?

  Geplaatst op: 27 oktober 2023

 • Succesvol ondernemen met de Kubus Coöperatie

  Geplaatst op: 9 oktober 2023