Waarom administratie uitbesteden?

Als ondernemer heb je waarschijnlijk al gemerkt dat het bijhouden van de administratie een tijdrovende taak kan zijn. Het nauwkeurig verwerken van financiële gegevens, het opstellen van overzichten en het voldoen aan de wet- en regelgeving vergt veel tijd en expertise. Daarom is het uitbesteden van de administratie een slimme keuze voor veel ondernemers. In dit artikel ontdek je waarom steeds meer ondernemers kiezen voor het uitbesteden van hun administratie en wat Kubus voor jou als ondernemer kan betekenen.

Waarom administratie uitbesteden voordelen heeft

Tijd & focus

Door je administratie uit te besteden, krijg je kostbare tijd terug die je kunt besteden aan je kernactiviteiten. Je hoeft je niet langer bezig te houden met het bijhouden van bonnetjes, facturen en belastingaangiftes. Zo kun je je volledig richten op het runnen en laten groeien van je bedrijf.

Expertise & nauwkeurigheid

Een professioneel administratiekantoor beschikt over de expertise en ervaring om je administratie nauwkeurig en efficiënt te verzorgen. Ze zijn op de hoogte van de nieuwste regelgeving en zorgen ervoor dat je administratie voldoet aan alle wettelijke eisen. Dit voorkomt boetes en problemen met de Belastingdienst.

Kostenbesparing

Hoewel het uitbesteden van de administratie kosten met zich meebrengt, kan het op de lange termijn juist kostenbesparend zijn. Een goed administratiekantoor helpt je bij het optimaliseren van je financiële processen, het identificeren van besparingsmogelijkheden en het minimaliseren van belastingverplichtingen. Bovendien bespaar je op de kosten van interne administratieve medewerkers.

Strategisch advies & groei

Een ervaren administratiekantoor kan je niet alleen helpen bij het op orde houden van je administratie, maar ook bij het formuleren van een financiële strategie en het maken van weloverwogen beslissingen. Ze kunnen je voorzien van waardevol advies, bijvoorbeeld bij investeringen, groeiplannen en het optimaliseren van je bedrijfsresultaten.

Wat kost administratie uitbesteden?

Een van de eerste vragen die bij ondernemers opkomt bij het overwegen van het uitbesteden van administratie is: wat kost het eigenlijk? De kosten van het uitbesteden van administratie kunnen variëren en zijn afhankelijk van verschillende factoren, zoals de omvang van je onderneming en het gewenste servicepakket. Kubus biedt transparante tarieven en maatwerkoplossingen die aansluiten bij de behoeften van jouw onderneming. Door de administratie uit te besteden, bespaar je niet alleen tijd, maar ook geld op lange termijn.

Vast maandbedrag zonder verrassingen

Wij willen niet dat onze klanten voor verrassingen komen te staan of ineens onvoorziene kosten hebben. Voor ons is het daarom ook logisch om met vaste maandbedragen te werken zodat de ondernemer én het administratiekantoor precies weet waar het aan toe is. Dit maandbedrag kan na verloop van tijd bijgesteld moeten worden wanneer de werkzaamheden meer tijd gaan kosten.

Waar moet een goede administratie aan voldoen?

Een goede administratie vormt de basis voor een gezonde en succesvolle onderneming. Maar waar moet een goede administratie eigenlijk aan voldoen? Allereerst is het belangrijk om een overzichtelijk systeem op te zetten waarin alle financiële gegevens gestructureerd worden bijgehouden. Daarnaast moet de administratie nauwkeurig en up-to-date zijn, zodat je altijd inzicht hebt in de financiële situatie van je onderneming. Bovendien moet een goede administratie voldoen aan de geldende wet- en regelgeving, zoals het tijdig indienen van belastingaangiften en het bijhouden van een juiste boekhouding.

Wat is het verschil tussen de administratie en de boekhouding?

De termen administratie en boekhouding worden vaak door elkaar gebruikt, maar ze hebben eigenlijk een iets andere betekenis. Administratie is een bredere term die alle activiteiten omvat om financiële gegevens te verzamelen, te verwerken en te registreren. Het omvat onder andere het bijhouden van inkomsten en uitgaven, het opstellen van facturen en het beheren van financiële documentatie. Boekhouding daarentegen is een specifiek onderdeel van de administratie dat zich richt op het systematisch vastleggen, classificeren en rapporteren van financiële transacties. Het is belangrijk om beide aspecten goed op orde te hebben om een gezonde financiële situatie van je onderneming te waarborgen.

Wat kan Kubus voor je betekenen?

Als ondernemer wil je graag de focus leggen op je kernactiviteiten en je bedrijf laten groeien. Het uitbesteden van administratie aan Kubus kan je hierbij helpen. Kubus is een betrouwbare partner die ondernemers ondersteunt en ontzorgt op het gebied van administratie. Kubus biedt professionele diensten en expertise op maat van jouw onderneming. Door samen te werken met Kubus profiteer je van de voordelen van een landelijk netwerk van administratiekantoren en diverse specialisten. Of het nu gaat om het opzetten van een efficiënt administratiesysteem, het verzorgen van belastingaangiften of het bieden van financieel advies, Kubus staat voor je klaar.

Waarom administratie uitbesteden?

De voordelen van online boekhouden met Kubus

Online boekhouden bij Kubus maakt je administratie makkelijk en snel toegankelijk. Papier wordt overbodig. Door digitaal te factureren met een gratis programma wordt alles gelijk verwerkt in je administratie. Hierdoor heb je continu inzicht in je financiële status.
Wordt je administratie complexer, dan kun je kiezen voor een online administratieprogramma, waarmee je alles zelf kunt doen en de adviseur meekijkt en controleert.

Meer weten over online boekhouden?

Heb je vragen over online boekhouden met ons pakket KubusOnline?
Of wil je weten wat het kost en hoe het werkt?
Je leest het hier.

Waarom administratie uitbesteden?
Waarom administratie uitbesteden?

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

 • Vooruitbetaling collegegeld ter verkrijging verblijfsvergunning

  Geplaatst op: 18 juli 2024

 • Dienstverlening hospice niet te vergelijken met hotel

  Geplaatst op: 18 juli 2024

 • Toepassing werktuigenvrijstelling op zonnepanelen

  Geplaatst op: 18 juli 2024

 • Nakijken van scripties en onderwijsvrijstelling

  Geplaatst op: 18 juli 2024