Wij bieden KIM

De coöperatieve gedachte houdt in één team, één taak met als doel samen verder te komen. KIM staat daarbij voor Kennisdeling, Inkoop en Marketing. KIM doet alles om jouw eigen Kubus kantoor aan Nederland voor te stellen vanuit de centrale coöperatieve gedachte!

tegemoetkoming vaste lasten

Diverse specialisaties

Bij Kubus zijn diverse specialisten aangesloten die alle Kubus leden bijstaan met hun specialistische kennis. Met deze kennis kun jij je klant op alle vlakken helpen. Van juridische vraagstukken, accountantsverklaringen tot marketing en van agrarische kennis, assurantiën tot erfrecht.

Kubus regelt ook de loonstroken voor het personeel van ondernemers binnen het MKB. Je kunt zonder zorgen klanten aannemen waarvoor de verloning geregeld moet worden. Kubus Lonen regelt centraal alle loonstroken op een snelle, correcte en voordelige manier.

Elke nieuwe vestiging krijgt vanaf de start de begeleiding die nodig is. Wij coachen je tijdens de eerste jaren naar een goedlopend kantoor. Daarnaast zijn er verschillende vakcursussen waarmee jij je kennis op peil houdt of juist weet te vergroten.

Kubus regelt zaken die een individueel kantoor voordeel opleveren. Denk bijvoorbeeld aan vervang tijdens vakantie of ziekte zodat je klanten altijd goed geholpen worden.

Specialisaties binnen Kubus

Assurantiën
Risicoanalyse laten uitvoeren? Dat doen we graag!
Fiscaal
Maximaal belastingvoordeel? Wij regelen het!
Agrarisch
Vragen over de agrarische sector? Geen probleem!
Accountancy
Jaarrekening laten opstellen? Ook dat doen wij!

Juridisch
Ondernemingsrechtelijke vraag? Kom maar op!
Lonen
Salarisadministratie uitbesteden? Dat kan!
Marketing
Hulp nodig met de marketing? Wij staan klaar!
Bedrijfsovername
Bedrijfswaardering uit laten voeren? Doen we!

Kubus

Veel bedrijfskundige problemen in de boekhouding zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden maar vereisen verschillende expertises om op te lossen. Vanuit die gedachte kreeg visionair Wim van de Ven in 2003 het tegendraadse idee om een ’one-stop-shopping kanaal’ van administratiekantoren en complementaire bedrijfsadviseurs op te zetten.

Onze missie & visie

Het werd Wim’s gedurfde missie om een MKB ondernemer, naast de administratie, volledig te kunnen ontzorgen met elk denkbaar bedrijfskundig probleem door de inzet van specialisten met een coöperatieve gedachte.

De geboden dienstverlening aan de eindklant zou daarbij eenduidig, compleet én betaalbaar moeten zijn. De droom was een exclusieve franchise bestaande uit administratiekantoren en complementaire specialisten.

De aangesloten franchisenemers zouden daarbij zowel van elkaars clientèle kunnen profiteren als van interne kennisdeling, collectieve inkoopvoordelen en centrale marketing binnen de coöperatie.

Zo gezegd, zo gedaan en anno 2021 beslaat onze krachtige Kubus franchise zo’n 70 kantoren, 175 adviseurs en 10.000 gezamenlijke klanten door heel Nederland. En daar zijn we maar wat trots op!

“Alleen ga je snel maar samen kom je verder”