Maatschap

Als u met een of meer maten een samenwerkingsverband aangaat, noemen we dat een maatschap (Mts). Alle maten brengen iets in en het voordeel dat eruit komt kan gezamenlijk verdeeld worden. Deze onderneming is geen rechtspersoon en wordt veel gebruikt door ondernemers met een vrij beroep, zoals (tand)artsen, fysiotherapeuten en accountants. Ook zien we de maatschap veel terug in de agrarische sector.

Bij de keuze welke specifieke vorm – stil, openbaar, man/vrouw of variant-maatschap – voor u financieel en fiscaal het slimste is om te kiezen kan Kubus u prima ondersteunen.

Uw persoonlijke Kubus-adviseur legt u ook glashelder uit hoe een maatschap op boekhoudkundig gebied ingericht moet worden, hoe u zo weinig mogelijk inkomstenbelasting hoeft te betalen, hoe u uw omzetbelasting regelt en, wanneer u personeel heeft, uw loonbelasting. Tevens kunt u met alle mogelijke vragen bij ons terecht en begeleiden wij u graag om alles in goede banen te leiden.

Heeft u nog geen Kubus-adviseur? Vul dan hier uw postcode in voor een overzicht van de dichtstbijzijnde vestigingen van Kubus.

Vind een vestiging

Uitgelicht

Liquidatie-uitkering bv aan in België wonende aandeelhouder hier belast

Een procedure voor de rechtbank betrof de vraag of Nederland volgens het belastingverdrag … Lees verder

Proefprocedure box 3

Volgens artikel 1 van het Eerste Protocol (EP) bij het Europese Verdrag ter … Lees verder

Meer nieuwsberichten

Klanten aan het woord

Lekkerbootjevaren.nl

Laat u door onze klanten overtuigen van het gemak en de kwaliteit van de werkwijze van Kubus.

Bekijk alle succesverhalen