Kubus Tip: Kubus helpt je aan meer omzet

Oke, we gaan bouwen aan een sales funnel of pijplijn of een “wat in de pen zit” bestand. Het is maar hoe je het wilt noemen. Om te beginnen ga je een lijst samenstellen van jouw top 100 bedrijven waar je graag zaken mee wilt doen. Maak een lijst in excel en zet de contactgegevens in deze lijst. Wanneer je 100 bedrijven in je lijst hebt staan kun je beginnen met het bouwen van de salesfunnel.

Belangrijk!

Voor het bouwen van de funnel moet je een maand de tijd nemen en moet je elke dag strict doen wat we hieronder uitleggen. Alleen dan zal het tot succes leiden en zul je uiteindelijk meer omzet gaan binnen halen.

Maak vrienden!

Elke dag ga je structureel contact zoeken met je prospects via Facebook zakelijk, via Facebook prive en via LinkedIn door te reageren op geplaatste berichten van je prospect. Zorg er voor dat je zinvolle reacties plaatst en dat je niet zomaar op privéberichten gaat reageren wanneer ze je nog niet kennen. Gebruik eerst de zakelijke Facebookpagina van je prospect en nodig vervolgens je prospect uit om vriendjes te worden met je.
Op LinkedIn gaat het makkelijker omdat dit al geheel zakelijk is. Je kunt hier dus met een gerust hart reageren op berichten van je prospect, maar let er wel op dat je zinvolle reacties schrijft. Je moet opvallen door je onderscheidende manier van reageren en contact zoeken.

Meer conversie door consistentie!

Elke dag zoek je minimaal contact met 3 prospects op Facebook prive, je zoekt contact met 3 prospects op facebook zakelijk en je zoekt contact met 3 prospects via LinkedIn. Ook in het weekend. Wanneer je dit een maand lang structureel volhoudt heb je in 30 dagen minimaal 270 contactmomenten gehad met jouw top 100 bedrijven waar je zaken mee wilt doen. Binnen deze contactmomenten heb je minimaal 3 keer contact gehad met dezelfde persoon en daar zit de winst. Mensen doen graag zaken met mensen die ze kennen en in de handel gaat het vaak om gunnen. Wanneer jij tot de kennissenkring van je top 100 bedrijven hoort is de kans vele malen groter geworden dat je uiteindelijk aan tafel komt met jouw toekomstige klant.

Wil je geholpen worden bij het opzetten van je eigen funnel of misschien wel bij het opstellen van berichten en reacties die je kunt posten? Neem dan contact op met je Kubus adviseur want ook voor marketing ben je aan het juiste adres bij Kubus.

Kubus Tip: Kubus helpt je aan meer omzet
Kubus Tip: Kubus helpt je aan meer omzet

Het laatste nieuws

Blijf op de hoogte met het laatste nieuws van Kubus. Heb je vragen m.b.t. het nieuws? Neem dan contact met ons op via info@kubus.nl.

 • Prinsjesdag 2023: Wat verandert er voor jou in 2024

  Geplaatst op: 21 september 2023

 • Een administratiekantoor als onderneming? Slim!

  Geplaatst op: 19 september 2023

 • Sluit je aan bij Kubus en boost je administratiekantoor

  Geplaatst op: 10 juli 2023

 • Administratie en financiële administratie: Het verschil

  Geplaatst op: 28 juni 2023