Kubus Tip: Je nieuwsbrief bestand versus de AVG

Je ziet ze vast elke dag voorbij komen, mailtjes van bedrijven die jou vragen of je hun nieuwsbrief wilt blijven ontvangen of meldingen van bedrijven die aangeven dat je in het verleden toestemming gegeven hebt of zou hebben om de […]

Gepubliceerd op 24 mei 2018

Kubus Tip: Je nieuwsbrief bestand versus de AVG

Je ziet ze vast elke dag voorbij komen, mailtjes van bedrijven die jou vragen of je hun nieuwsbrief wilt blijven ontvangen of meldingen van bedrijven die aangeven dat je in het verleden toestemming gegeven hebt of zou hebben om de nieuwsbrief te ontvangen. Dit is een actie die direct toegeschreven kan worden aan de onduidelijkheid aangaande de AVG en de onrust die dat met zich meebrengt. Maar wat doen deze bedrijven, en jij dus wellicht ook, nu echt?

Klantenbestand

In feite helpt een ondernemer zijn eigen mailbestand om zeep door het verzenden van toestemmingsverzoeken in het kader van de AVG. Immers over het verzenden van nieuwsbrieven zijn al afspraken gemaakt en daar zou een ieder zich al aan moeten houden. Indien je er toch voor zou kiezen om een dergelijke mail te versturen en een ontvanger zou er voor kiezen om hier (niet positief als in ik wil je mail blijven ontvangen) op reageren, dan moet je er van uit gaan dat deze ontvanger je mail niet meer wil ontvangen en zo help je dus je eigen mailbestand om zeep terwijl je eigenlijk wel al toestemming had en dus gewoon nieuwsbrieven mocht versturen. Onze tip van deze maand is dan ook om dat vooral niet te doen.

Titel

Ga naar de bovenkant