5 tips voor alternatieve financiering

Tegenwoordig is het steeds moeilijker om als ondernemer een bancaire lening af te sluiten. Hierdoor groeit de vraag naar alternatieve financieringen. Hoe vergroot je de kans om een alternatieve financiering af te kunnen sluiten? Vijf tips die je op weg helpen!

Tip 1: Bepaal je doel
Zoek je een financiering, omdat je wilt investeren of omdat je verwacht een periode krap bij kas te zitten? Het kan ook zijn dat werkzaamheden langer duren dan gepland en daardoor het geld op zich laat wachten. Bepaal wat je doel is van de financiering en ga daarna op zoek naar een oplossing die past bij je doel.

Tip 2: Bepaal je termijn
Vaak wordt er een gouden vuistregel gebruikt om de looptijd van je financiering te bepalen. De looptijd van de financiering moet over het algemeen gelijk zijn aan de looptijd van je investering. Zit je krap bij kas? Dan is een korte financiering waar je snel vanaf kunt wellicht een optie. Investeer je in nieuwe apparatuur, dan kun je beter op zoek gaan naar een financiering met een langere looptijd.

Tip 3: Wanneer heb je het geld nodig?
Voordat je opzoek gaat naar een financiering is het ook goed om te kijken wanneer je het geld precies nodig hebt. De tijd die nodig is om een financiering rond te krijgen kan namelijk sterk variëren.

Tip 4: Toets je ideeën bij een deskundige
Nu je zoveel meer kunt dan een bancaire financiering, is het raadzaam om hulp te vragen bij het organiseren van je financiering. Neem contact op met je Kubus Adviseur en laat je adviseren omtrent de mogelijkheden bij Fink, Crowdfunding en/of Spotcap.

Tip 5: Stel een financieringsplan op
In een financieringsplan licht je toe hoeveel geld je nodig hebt, waarvoor, hoeveel je zelf kunt financieren, maar bijvoorbeeld ook hoe je de financier kunt overtuigen dat de lening tijdig wordt terugbetaald. Bij het opstellen van je financieringsplan kan de Kubus Adviseur je als vanzelfsprekend van dienst zijn.

Bron: Nextens
Door: Hans Wansart – Kubus Tilburg

Artikelen gerelateerd aan…

Ga naar de bovenkant